Min date.

Fick ett sms i helgen från en man utan ansikte som jag uppenbarligen hade givit mitt nummer till under torsdagens eskapader. Han ville gå på ett känt Café vid Trocadéro med mig, och jag sa D'acc.

Jag var måttligt taggad på att gå på blind date och försökte att övertala A att ta min plats, men hon vägrade blankt och påpekade att caféet är känt för sitt goda thé.

Hur som helst gav jag mig iväg vid halv 7 för att träffa honom, och nu tänkte jag utelämna daten helt totalt här på bloggen bara för att han var så otroligt typisk för sitt slag.

Han heter Romain, är 28 år gammal och bor ett stenkast från Place du Trocadéro. Hans familj har tydligen bott där i typ 4 generationer eller någonting. Han arbetar på familjens firma som pysslar med att köpa och sälja fastigheter (jag fattade inte riktigt...) Han har (såklart!) pluggat juridik på Assas och har två masters. När han går ut gillar han ställena runt Champs-Elysées bäst, och han droppade självklart namnen Le Baron och Chacha. När jag frågade vad han gillar för filmer sa han att han inte gillar filmer som alla har sett utan snarare lite mer unika och annorlunda filmer. Hans lillebror var uppenbarligen filmproducent.

Om vintrarna gillar han att åka skidor i Courchevel och om somrarna hänger han i familjens hus som är beläget på Côte d'Azur. Han tycker om att spela tennis och "enjoys horseriding in the countryside" som han själv uttryckte det. Hans favoritkök är det japanska. Han går klädd i en Cashmerekappa och blanka skor, har lockigt hår och en svart flashig mobil med touch screen.

När vi inte pratade om honom frågade han de klassiska frågorna som jag har svarat på tusen gånger vid det här laget:
"Why did you want to study french here in Paris?"
"What will you study at the university?"
"Have you got a swedish boyfriend?"
"What do you think about the french guys?" (smutsiga djur!)

Mot slutet av vår lilla drink frågar han vad jag har för torsdagsplaner, och jag berättar att jag ska på Regine's. Då berättar han att han har en fantastiskt fin bar i sin lägenhet "really it's a real bar, you should see it!" och erbjuder mig att komma och hälsa på innan Regine's så att han kan bjuda mig på en drink i sin fina bar.

Alltså allvarligt, jag undrar hur många brudar han har kört samma upplägg med. Oftast får han nog till det, jag menar en egen bar, vem kan motstå det?! Hur som helst har jag inte bestämt mig för om jag ska säga att jag har blivit akut sjuk eller om jag ska byta telefonnummer och hoppas att vi aldrig stöter på varandra igen!

C


Bonheure des Dames, Regine's & les MexicainnesCuba Libre & mexikanarna


Bueno, bueno, bueno, Fidel Castro, [merKi], Cuba Libre & SKÅL!

A&C

Je suis á la masion de Mercedes.

Nu sitter vi har och dricker rom och cola hos vara underbara mexikanska vanner!
Snart ska vi till en klubb som heter Neo, och igar var vi pa var favorit Le Blanche dar de hade "Bonheur des Dames" dvs. gratis mat och dricka till alla damer plus strippshow. Sen gick vi till en smygig klubb som hette Tania.

I morgon kommer Jossan hit till Paris och tar en drink med oss, och sen ska vi ata Tapas med Hollandskan och Steffi vid Bastiljen. Formodligen blir den en picknick till lunch, eftersom at vadret ska vara bra i morgon. Splendid.

Nu ska vi kila ivag.

Bisous!

C

Bonheur des Dames & Club Tania
Först kom vinet.  Sen kom maten. Sen kom desserten. Sen kom stripporna. Sen kom männen. Sen kom champagnen. Sen kom nästa klubb: Club Tania. En riktigt bra kväll!

A

Muffins & holländskor


I lördags bakade jag muffins med Steffie och Nienke, en pastasallad slängde vi ihop också.

A

"how where the strippers?"

Har för ovanlighetens skull varit duktigt och knäppt kort i helgen, men jag har inte lagt över dem på datorn ännu. Ska göra det ikväll tänkte jag.

I onsdags var vi ute och tog en drink med Nick från Texas. Det visade sig att han inte alls var så gammal som vi trott, vilket var en trevlig överaskning. Han lovade oss att innan vi sågs nästa gång skulle han ha slutat röka. Jag konstaterade att det sannolikt var sista gången vi träffade den mannen...

I torsdags var vi på ett ställe som heter Bonheur des Dames, där de serverar damerna gratis buffé, gratis alkohol och en rolig strippshow med allt från poliskonstaplar till karaktärer ur the Matrix. Ett lysande koncept helt klart, gratis är ju alltid lika gott... Förövrigt visade det sig att det var samma klubb som besökte en natt förra sommaren under vår Paristripp. Den kvällen var förövrigt helt vild och vi gjorde oss båda förtjänta av våra smeknamn AnnaB och PromiC. Möhöhö.

Efter strippshowen åkte vi vidare till Social Club, där jag träffade Orka (som förövrigt strulade med en av sina tjejkompisar rakt framför ögonen på mig, jäva fransmän..) Det var alldeles galet mycket folk, och jag skulle nog säga att det var den sämsta kvällen på det stället hittills.

På fredagen åt vi picknick i Tuilerierna och konstaterade att fransmän är lata och inte kämpar tillräckligt. Därefter hade vi lektioner och sedan kom min pappa hit.

Pappa och jag gick och åt glass och drack kaffe på Café de Flore, vilket är ett känt café där Sartre sägs ha varit stammis. På kvällen var vi på en kubansk restaurang uppe vid Bastiljen.

Lördagen blev solig på eftermiddagen och vi hade det trevligt, åkte till Eiffeltornet, Montmatre osv. På kvällen mötte vi upp A för en stimmig och jättetrevlig middag i Butte aux Cailles. På kvällen hade vi tänkt gå ut, men vi ångrade oss och åkte hem istället.

Nu hinner jag inte skriva mer, för jag måste hinna köpa bröd och ta mig till Luxembourg parken där vi ska ha dagens picknick.

C

Lösa trådar

Ni kanske tror att vi bara flyter omkring här i Paris. Lallar. Det funkar inte riktigt så. Vi planerar faktiskt våra veckor. Löst. De franska männen är inte alltid att lita på. Den här veckans lösa trådar är:

Att gå ut tillsammans med den amerikanske filmproducenten.
Att träffa Jordan, ordentligt och fika med honom. Svenskt.
Att styra upp något med Chacha-männen.
Att gå ut med våra småbrats från Social Club.
Att gå på Bonheur des Dames med Nienke och Steffi.
C ska väl antagligen träffa Orka och jag ska väl försöka träffa advokaten och korsikanen.
Cs pappa kommer ner på besök

Helgens höjdpunkt? Sista punkten så klart, svenska män kan man lita på!

När veckan är slut får vi se hur många trådar som faktiskt flätades in i vårt liv.


A


Klimatet

DJklimatet här är sinnessjukt varmt. Vi har haft möjlighet att se: Princess Superstar, DJ Feadz, James Pants, Busy P, med flera. Har vi sett någon av dem? Nej. Jag tror att det är dags att skärpa sig.

I fredags berättade mannen med overkligt blå ögon att han hade slutat röka både det ena och det tredje. Varvid jag kläcker ur mig: gör du det varje måndag? Det var väl kanske inte en så smidig kommentar men det ligger kanske något i det. Majoriteten av alla människor försöker börja nya liv, varje måndag. De ska inte äta glass varje dag eller kanske börja gå powerwalks runt Djurgården... Och jag ska väl inte påstå att jag är en bättre människa själv så lite måndagslöften är på sin plats:

Faktiskt försöka gå och lyssna på lite större DJs (Orgasmic är förövrigt inte speciellt bra).
Att ta med sig kameran.
Att inte gå ut med avskaft nagellack.


Så där ja! Nu tror jag vi rullar igen.

A

p.s. Att uppdatera här lite oftare platsar också på listan d.s.


Golddigger.

Social Club som vanligt i torsdags. Åkte dit i en varm schtekig bil tillsammans med musikproducenten Mikael och hans sjönsjungande vän. Musiken var inte lika bra som den brukar, men vi dansade en stund och det dröjde inte länge innan vi blev uppfångade av ett gäng franska brats som hette typ Francois och liknande. (Hur ska man komma ihåg egentligen?) Efter några drinkar kände vi att det var dags att åka hem, och satte oss som vanligt på N22an som tar oss ända till Rue de Tolbiac.

På fredagen var vi sanslöst trötta och helt opeppa på att gå ut, men vi ryckte oss ändå i kragen och åkte bort till Showcase som ligger under en bro nära Champan. Det var med stor ovilja vi räckte fram våra 10 euros sedlar i entrén, och vi konstaterade snabbt att det inte var någon vidare stämning. Lokalen var sjukt cool, och på väggarna var det en videoshow som hade kunnat visats i Montmartre. Efter en stunds dansande gav vi upp och ställde oss och såg uttråkade ut. Efter 5 minuter kommer det fram en fransman med overkligt blåa ögon och glugg och frågar oss om vi vill följa med honom och hans vän till klubben Chacha, som är relativt nyöppnad och omåttligt populär. Judarna i oss protesterade vilt, och jag muttrar "Hur mycket tar de i inträde där då?" Fransmannen säger "Money is not a problem..."

Chacha var som ett stort vardagsrum och hela atmosfären var som på en grym hemmafest. Vi dansade länge och när de spelade Golddigger kände jag och A samförstånd. När klockan närmade sig 5 beslutade vi oss för att följa med hem på efterfest i fransmannen Juliens lägenhet på Rue de Rivoli. Vi kommer definitivt att hålla kontakten med våra nya vänner...

Nu ska vi ha pannkakskväll hemma hos A i hennes muskök!

C

Johanna & Sofia

Jag skriver i efterhand. Då vi är fruktansvärt dåliga på att uppdatera. En av anledningarna är att vi inte fotar någonting. Vi glömmer våra kameror hela tiden. I förra veckan landade Johanna & Sofia utanför Paris och tog bussen in. De bodde på ett litet hotell nära C. De åt picknick framför Eiffeltornet, inspekterade stadens H&M, gick på något museum eller två och på kvällarna gick de ut med oss. 

På torsdagen åt vi middag i Cs studio, svampsoppa med brytbröd och billigt men gott vin till det. Vi tog sen metron till arrondissement två för att gå på Social Club. Teenage Bad Girl som var en av kvällens DJs var sjukt tight.

Fredagskvällen spenderade vi hos David som hade klassfest. Han delar en lägenhet med en amerikansk kille på boulevard Saint-Germain. Vi minglade runt och pratade med människor från hela världen innan vi tog sista metron hem.

Dagen efter mötte vi upp för att besöka les grands magasins och Marc Jacobs. Vädret var härligt så vi åt lunch i Buttes Chaumont, en park som ligger i nordöstra Paris. På kvällen åt vi crêpes i Butte-aux-Cailles, drack mojitos vid Place de la Bastille och sen tog vi metron till Fleche d'Or. En lite ruffigare klubb som ligger i 20:e. Musiken var fruktansvärt dålig men vi träffade några trevliga fransmän och en amerikan med balla jobb. Vi tog faktiskt bussen hem innan DJ Feadz drog igång så vi bör väl kanske ge stället en ny chans. Johanna och Sofia hämtade i princip bara upp sina grejer på hotellet och åkte direkt till flygplatsen.

A


Groupe F

När Caroline och hennes mamma var på middag åkte jag till Parc de la Villette tillsammans med James och Eli. Mellan två metrostationer var det världens liv. Ett stort gäng med förortsungdomar stod och skrek på varandra, och täppte till hela nedgången till perrongen. I det läget var jag ganska glad över att jag var där med två män varav en av dem är 190-någonting.

Medan vi väntade på att showen skulle dra igång låg vi i gräset och omslutna av mörkret och sjöng våra nationalsånger för varandra och pratade strunt. Groupe F pysslar med pyroteknik, ljus- och ljudeffekter bland annat. Och jag har nog aldrig tidigare sett något läckrare. En halvskakig youtubefilm kan kanske ge en liten idé av hur det var:
http://www.youtube.com/v/sWOkxDmMUdE&amp

Efter att ha ätit en falafel mötte vi upp C och Jordan på en knökfylld jazzklubb!

A