Klassfest hos Tobias.

Nv3I var i farten i går hemma hos Tobias som kombinerade sin 19årsdag med en klassfest. Jag var the grill master och kvällen var fin.

image818
Åsa och Per i förgrunden, Sofie och Frida i bakgrunden.

image819

image820
Emma är alltid söt!

image821
A och Siddy, som alltid är.... Siddy...

image822
Siddy och Jakob

image823
Sara och Johan

image824
Bronson och Sofie

image825
Focaccian

C

Vad är väl en bal på Engeltofta?

image817

Jag överdriver inte om jag säger att klänningen som A hade var finast på hela balen!

C

Bonjour!

Jävla fransmän! Skrev ett sött mail, på engelska, till en sida där det stod på franska om studentkorridorer i Paris. Jag frågade vart jag skulle vända mig för information på engelska. Några dagar senare kom ett svar - PÅ FRANSKA. Tack så mycket...



C

A 19!

Igår fyllde jag nitton år. Dagen hade faktiskt kunnat börja bättre. Pappa väckte mig kring sju och väste att han skulle ut och skåda fåglar, och att de inte hade glömt bort mig, att han och min bror skulle komma och sjunga mellan 10 och 11. De kom aldrig. Pappa ringde kring 11.30 och berättade att han var uppe på vårt sommarställe.

Så jag gick upp och åt yoghurt och bläddrade i lokalbladet, själv. Tiggde rabarber hos grannen, själv. Och började med tårtan, själv. Pappa kom hem tillslut och fick avsluta mästerverket medan jag kidnappades av C. Då jag trodde att vi skulle ut på en dödsmarch så hade jag på mig jeans och en t-shirt och hade väl i princip rotat fram ett par vandringskängor i källaren. Men räven C fintade mig rejält. Dök upp sommrig och jättesöt i klänning och ballerinas. Istället för att vandra alldeles för långt slog vi oss ner på en grön fläck och åt en väldigt god lunch, hembakade fyllda pitabröd, jordgubbar och fläderblomssaft. Förträffligt!

image804
Pappa lagade en enkel men väldigt god middag.
image807
Gräddtårta med färska hallon och citronmeliss!
image814
Gammal, grå, klumpig, halt, lytt och stel men världens bästa hund alla kategorier.
image809
Sen blev jag kidnappad igen och åkte på ännu en picknick!
image811
image812
image813

A

Mymmeli

Fick tillbaka två prov idag som var rejält betygsavgörande båda två. Full pott på Psykologi B provet och en halv poäng från max på Biologi-breddning hemtentan. Sen fick jag veta att jag hade mvg på Spanska steg 1 provet också. Jag är fett nöjd, som ni kanske förstår! ^__^

Firade med att köpa en söt kopp med Mymlan som matchar etiketterna på mitt favoritte.
image803

Mindre roligt var det när jag och A skulle hålla vår PA presentation för en riktigt duktig Engelska C klass. Nervöst och jäkligt var det, och jag kunde verkligen höra mina egna grammatikfel när jag stod där och stammade i en hel timme. Jisses.

C

Love Hate

Läste precis på Hotspots blogg att fejktatueringar på händerna spreds som en ny trend på Spy Bars uteservering i helgen. Allt jag tänker på är filmen Trasdockan från 1955, och då blir det ju lite läskigt.

image2463
(Bild från www.hotspot.webblogg.se)



C

Rensning

image800
Mina balskor och tre miljarder andra saker på golvet.
image801
Nationalencyklopedin, papper och böcker.
image802
Penslar som behöver tvättas, burkar och grejer.

Mitt rum ser hemskt ut. Det gör det för det mesta. Men efter en vecka av feber och för många skoluppgifter tar det här nog priset. Tanken är åtminstone att jag ska städa undan misären, slänga tre miljarder papper och sen andas ut och känna mig lika ren och befriad som en människa ur Martin Timells Äntligen hemma. 

Något jag har ägnat mig åt i veckan förutom att ha läst kopiösa mängder om Kina före och efter revolutionen är att ha rensat min dator. TV-serier ska brännas ut, flera gig låtar har slängts och bilder har granskats. Tidsödande men skönt. Och jag menar hur glad blev jag inte när jag hittade riktigt old school hip-hop med Ice Cube! Känns grymt fräscht, trots att skivan har 20 bast på nacken. 

A
 

Sorbonne!

Nu är jag anmäld till franskakurs vid Sorbonne den här hösten!

Det blir nog helt fantastiskt att få uppleva äkta fransk universitetsmiljö. Jag ska bara se till att läsa Äcklet och Det andra könet innan jag börjar, så att jag har lite att referera till när jag sitter där en varm septemberkväll, på något av Paris alla caféer, och diskuterar existensialism över ett glas vin. Basker ska jag ha också.
 
C

Trafiksignaler

Ikväll ska jag och A på studentskiva med temat trafiklysen.

Röda kläder - upptagen
Gula kläder - vet inte riktigt
Gröna kläder - singel



Det blir nog fint det här.

C

Tengo que Tengo que Tengo que

I morgon har jag prov i spanska, på torsdag prov i fysik samt en historiauppsats som ska in. Tror ni att jag pluggar?
Att jag sitter hela kvällen och skriver historia så som jag hade tänkt?
Nej... Istället bakar jag muffins och kollar på Desperate Housewives.
Jisses. Hur ska detta gå?

C

Göteborgsvarvet.

Igår sprang jag och min pappa en halvmaraton i Göteborg; mitt första riktiga lopp; hans första på 19 år! Det var helt sjukt roligt, och jag är omåttligt nöjd med hela helgen.

När vi kom ner på fredagen gick vi och shoppade och åt glass i ett soligt Göteborg. På kvällen gick vi på Lisseberg och där såg vi på Nationalteatern och åkte Balder.

På lördagen åt vi en härlig frukost och sedan gick vi ut och strosade på stan, satt på caféer och vilade oss i form. Vid 2 gick starten för de första i loppet, och han som vann hann gå i mål innan vi ens hade startat. Vid halv 4 fick ge oss iväg, och sen rullade det bara på i 21 km! Helt underbart!

image798

C


Ibland blir jag äcklad

image796
Vi HAR Thaikvinnor som söker dating och äktenskap. Ibland finner jag inte ord över hur bedrövligt jag tycker vissa saker är. Jesus.

A

Tvättbjörnen Tjupp.


"Tvättbjörnen Sjupp, en present till Linné från kronprins Adolf Fredrik."

C

Som i Paris den där dagen med valnötsbrödet.


A och jag längtar ut i solen nu. Vi vill ha slut på prov och inlämningar i skolan och ha sommarvärme igen i luften. Så fort den situationen infinner sig kommer vi att flytta till en park och sitta hela dagarna med tidningar, böcker och iPod med högtalare. Inte lyfta ett finger och inte ha bråttom till någonting.

image793

image795

Snart nu.

C

Tack

For there is no friend like a sister,
In calm or stormy weather,
To cheer one on the tedious way,
To fetch one if one goes astray,
To lift one if one totters down,
To strengthen whilst one stands.

A

Jag och A på en skön söndag!

Idag har vi myst jag och A. Vi var på spa och åt hotelfrukost, fick ansiktsbehandlingar, vattengympatde,  lapade sol och ångbastade. Nu känner jag mig som ett nöjt och avslappnat murmeldjur.



Förövrigt så hände det någonting riktigt obehagligt för min lillasyster och hennes kompisgäng igår när de hade picknick. De hittade ett lik som kom och flöt i vattnet! Mitt på ljusa dagen i Boulognerskogen. Creepy.

C

Mjukglass och solsken.

Gårdagen blev inte alls lika effektiv som jag påstod att den skulle bli. Jag gav upp pluggandet kring lunch och begav mig för att äta glass och promenera i solen med min vän Jessica.

Idag ska jag inleda dagen med att plugga vidare, men sedan ska jag ut i det vackra vädret och steka i en park. Ikväll blir det festligheter och jag funderar på att låta min nya klänning följa med ut.

image792

C

Today could be such a good day.


Den här soliga vackra fredagen ska jag spendera instängd i mitt rum, med mina rosarutiga gardiner fördragna så jag slipper se det vackra vädret jag missar. Jag ska plugga. Plugga, plugga, plugga.

image791

Det är inte utan att jag tycker väldigt synd om mig själv.

C

Skins!


Skins är tillbaka! Jag kommer alltid minnas den spårade trailern med the Gossips Standing in the way of control, och jag kommer alltid minnas de gånger C och jag har dansat till den på bubbliga och yra förfester. 

A


Se, jie

image789
Se, jie eller Lust, caution som den heter på engelska är kanske mest omtalad för de långa, avancerade och provokativa sexscenerna som filmen innehåller, att den har vunnit priser bland annat på filmfestivalen i Venedig har hamnat lite i skymundan.


Se, jie utspelar sig under andra världskriget i Kina när Japan ockuperade landet. Filmen handlar om en affär mellan en landsförrädare och en spion, och den är väldigt vacker och välspelad. Skådespelarinsatserna från de båda huvudrollerna väger tungt som en av anledningarna till att se Se, jie. Jag ska inte sticka under stol med att några av sexscenerna är otroligt jobbiga, men jag anser inte att de är onödiga, då de ger karaktärerna, framförallt Mr Yee ett djup.


Filmen innehåller en våldtäktscen alternativt sadomasochistiskt sex som går över styr, som inte lämnar någon oberörd, och för mig är inte det någonting dåligt. Det är värre när man inte vågar visa, när man är rädd för kritiken från en konservativ publik, när man väjer från att lämna publiken illa berörd. En våldtäkt är ingen bagatell och bör inte klippas ner till en sådan heller.


A


Barn

image788
En dag kommer du antagligen stå i valet och kvalet om det är rätt tid att skaffa familj.  Fråga dig då inte om du är beredd att skaffa ungar, fråga dig om du verkligen är beredd att köpa en hiskeligt ful studsmatta.

A

Jag måste erkänna.

Jag har då alltid haft en oerhörd känsla för det där med stil och smak vad gäller kläder och musik.

image787

C

Mitt älskade guld.

Den andra maj år 2008 kommer jag föralltid att minnas som en av mina lyckligaste shoppingdagar.

Jag var på jakt efter en ny fin vårjacka och sprang runt i varenda butik i hela Stockholm. Jag provade allt från New House till Tiger till second hand, men ingenting kändes rätt.

Sedan flera år tillbaka har jag drömt om en trenchcoat från Burberry. Det har varit min högsta shoppingönskan. När mamma och jag spatserade runt på NK fick jag ett plötsligt infall. "Mamma, kom så går vi till Burberry!" sa jag. Vi gick dit, och tog med mig en trench in i provrummet. Första storleken var den rätta, modellen var perfekt och det var ett alldeles magiskt ögonblick när jag svängde runt och såg mig själv i spegeln. Ungefär som i Tjuren Ferdinand när de utropar "Honom ska vi ha!"

När mamma såg oss tillsammans sa hon att det var lika bra att köpa den, en finare vårjacka skulle jag inte kunna hitta. När vi gick fram och betalade skakade mina händer och jag hade fjärilar i magen.

image786

På kvällen sov jag med påsen bredvid mig på kudden. Vi kommer ha en fin framtid tillsammans, och det känns verkligen som att jag kommer att klara av vad som helst i min nya jacka. Äkta kärlek.

C

Åh nej, vi missar pannkakorna!

A och jag insåg till vårt stora förtret att vi missar sodexhos pannkakor till lunch i morgon på grund av att vår sovmorgon sträcker sig till efter lunch. Ibland är livet allt bra orättvist.



Hade det förövrigt helt underbart under helgen. Som alltid på Klockartorpet var det fantastiskt goda middagar, morgonkaffe på bryggan, kusinträff och solsken. När mamma och jag var inne i stan och shoppade på dagarna hade vi det också jättefint. Afternoon tea på Grand hotell var hur mysigt som helst. Jag hittade det mesta till studentbalen, och köpte även en massa annat fint som jag visar lite bilder på imorgon. Nu har jag precis druckit en kopp kamomillte i hopp om att somna gott. Vi får se hur det blir med det.

C

Släktträff

image783
Att släkten hade en familjegrav kändes ruskigt otippat. Sen att det bara är två personer som ligger där är en annan femma. Det som är lite charmigt är att min farfars mor Ragnhild ville begravas i Siljansnäs av den enkla anledningen att det var där hon var som lyckligast under sitt liv. Halvar (farfarsfar) tyckte inte alls att det var en så bra idé.
image784
Under släktträffen har vi ungdomar haft en diskussion angående vem som har ärvt Halvars näsa.
Vi konstaterade ganska raskt att det inte var någon.

image776
Den här kanske skulle vara något på studenten?
image777
I glesbygdsområden litar man på varandra. Antagligen finns det inga knarkare heller. Eller alkoholister. Eller hemlösa.
image778
Mina två kusiner Märta och Oskar.
image779
Wilhelm fick inte plats och fick åka i bagageutrymmet.
image780
Mina tremänningar/sysslingar Magnus och Jacob.
image781
Min tremänning Klas...
image782
och hans syster Siri.

Sammanfattningsvis kan man säga att vi åt massa mat tillsammans, gick i backar tillsammans, spelade minigolf tillsammans, pratade och hade väldigt trevligt tillsammans.

A


Packningslista

Jag ska iväg på släktträff. Vilket innebär att släktens tre klaner förenas och umgås i ett dygn eller tre, vart tredje år. En fin tradition tycker jag. För att visa vilken färgglad filur jag är tänkte jag återge min packningslista.

1 par svarta shorts
1 par svarta tights att sova i
1 par svarta jeans
1 svart t-shirt
1 svart långärmad tröja
1 svart klänning
1 svart kjol
1 svart kofta
1 vit t-shirt att sova i 
1 vitt linne
1 grön klänning

Färgsprakande.

A

Oh my god, shoes.

Idag ska jag och min familj åka till mina kusiners sommarställe i Stockholms skärgård. Det blir någon slags liten släktträff där, och sedan i morgon åker pappa och Helen hem hit igen. Mamma och jag ska stanna kvar inne i Stockholm och ha en mysig helg tillsammans. Vi ska shoppa till mina studentaktiviteter, dricka afternoon tea på Grand och ha allmänt trevligt.




C

Grillolja och Simpsons.

Gårdagen blev kanske inte riktigt som vi hade tänkt oss.
Vi grillade med Åsa, hon var mästergrillare! Sen var tanken att vi skulle gå ut, men det var så dött när vi kom ner på stan att vi bestämde oss för att gå hem en sväng igen och återvända senare. Vid halv 11 tiden höll vi båda på att somna, så vi stannade hemma och kollade på Simpsonsfilmen.


image772
Maten var i alla fall god!

C