Jag drar mitt strå till stacken.

Salut!

Anledningen till att inte jag bloggar så mycket är att jag måste sitta bland kinserungar (som bajsar på gatorna förövrigt)  och uteliggare, i en park för att komma åt internet, men nu tänkte jag hjälpa Anna att uppdatera lite här!

I helgen har min mamma varit här och vi har haft det strålande! I fredags åt vi italiensk glass med A efter att vi hade slutat skolan, sen på kvällen var vi på en indisk restaurang med väldigt vällagad mat, vilket var en tröst efter torsdagens besvikelse. På lördagen åt vi croissanter i Tuillerierna och sen gick vi på Louvren och tittade på Mona Lisa och co. På kvällen gick vi upp i det mysiga Butte aux Cailles och åt på en spansk restaurang där de hade den godaste Gucamolen jag någonsin ätit. Efteråt lämnade jag av mamma på hotellet och åkte med Jordan och några svenskar till en Jazzklubb i Latin kvarteren där vi mötte upp A, en ointressant libanes som heter Eli samt snygg-James från Kanada. Söndagen var solig och vi spenderade den i Versailles.

C

Plaza Madeleine & Paris Social Club

Igår tog vi metron till Madeleine, hostade upp 20 euro, fick en vansinnigt ful hatt och en nästan lika ful keps och kom in på Plaza Madeleine. Efter att ha varit där en halvtimme konstaterade vi att det var en ball lokal med inte riktigt lika balla människor. Så vi drog vidare, till Paris Social Club som vi hade hört skulle vara grym. Väl där inser vi att det är klubben vi var på för lite drygt ett år sen. Klubben där vi dansade hela natten, C pussade på jättecharmiga fransmän och jag träffade mannen med stort m. Lyckan var total! Stället hade dock renoverats och kidsen hade hittat dit men var musiken minst lika bra om inte bättre. Kvällen var extremt lyckad och vi träffade massor av trevliga människor!

A


Nienke & indiern

I onsdags bestämde jag och C oss för att gå ut och äta kring rue Mouffetard. Det är ett studentstråk med billiga barer, italiensk glass, crêpes och restauranger.  Holländskan Nienke som studerar mode i Paris följde med oss. Tyvärr hamnade vi på en riktigt dålig indisk restaurang, som jag tror ligger på rue Blainville. Några bitar fisk med tre olika såser till förrätt, lite currykyckling med "saffranris" till varmrätt och en mannagrynspuddingliknande efterrätt. Nog för att vi blev mätta, men nöjda var vi inte.

A

Le Baron?


I måndags hade vi tänkt att sätta veckan i rejäl rullning. Det blev inte riktigt så. Vi hade siktet inställt på Le Barons nyöppning. Vi tappade bort oss på vägen. Så det slutade med att vi drog ett halvt varv runt triumfbågen för att  hitta en nattbuss och blev förföljda av en man i dyr kostym. På hemvägen konstaterade vi att sannolikheten att vi satt på en buss i Tanzania nästan var högre än att vi var på väg hem till sydvästra Paris.

A

La Masion Des Étudiant Canadiens


På lördagkvällen körde vi en favorit i repris: barbecue med kanadensarna. En spanjor hade flyttat in hos dem och han hade gjort en farligt god sangria. Vi satt där hela kvällen och pratade med svenskar, kanadensare och spanjorer. Genomtrevligt! Förövrigt så fick jag smaka världens godaste grapefruktglass av vår vän James.

A

Porte de Clignancourt

Idag åkte vi till några marknader som ligger i norra Paris, vid Porte de Clignancourt. Där gick vi runt bland sjalar, smycken, kläder, antikviteter och tjafs.
 

På hemvägen såg vi Jokern vänta på metron. Bara i Paris barn, bara i Paris.

A & C

Parc du Champs de Mars


Sämre utsikt kan man ha när man äter lunch en vanlig onsdag.

A & C

REXI Paris finns en liten guide som heter Lola. I den står vad som händer på alla klubbar och scener. C hittade i den en klubb som verkade intressant, REX CLUB. Gratis inträde, dock obligatoriskt att köpa en drink i baren och fyra olika DJs som skulle spela electro och house. Så i tisdags trillade vi in strax innan midnatt tillsammans med Martina, Hanna och Emma, som också läser franska på Sorbonne. REX CLUB var tydligen Paris mest kända electronica klubb och framåt två var dansgolvet riktigt skönt.

A

POH 14

Efter att knappt ha överlevt söndagens ångesttsunami, och sen spenderat två timmar lektionstid på enbart repetition, kändes Cs idé om att äta middag tillsammans väldigt bra.

Vi gick till en liten vietnamesisk restaurang som bara ligger något kvarter från C. Stället som heter POH 14, är alltid fullsatt, det spelar ingen roll om det är förmiddag eller midnatt. Ofta ringlar det dessutom en liten kö utanför som väntar på bord. Ett säkert kort med andra ord.

Efter att ha ätit varsin nudelsoppa, så kan vi väl konstatera att vietnamesisk matkultur inte var något för oss. Jag har antagligen fått i mig inälvor och C satt bara och väntade på att en liten klo skulle flyta upp.

Efter middagen gick vi till McDo och köpte glass. Den smakade precis som i Sverige. Tle små lättel med lis är underskattat.

A


Le Cab

I lördags förfestade vi hos kanadensarna och sen gick vi ut på Le Cab eller Cabaret som det också kallas. Stället är designat av fransmannen Ito Morabito, som har samarbetat med Gucci, Apple och Swatch för att nämna några. Ett säkert kort med andra ord. 20 euro i inträde får man dock hosta upp.


Det där med att ställa in kameran själv på kvällen, det är lättare sagt än gjort.

På metron var det en blingblingsnubbe som spelade musik för hela vagnen.
I famnen hade han en liten katt som låg och sov.

Jordan gör mitt och Cs hemliga tecken, som han inte har någon aning om vad det betyder.


Sen köade vi. Sen kom vi in. Sen dansade vi. Sen träffade vi några brazilianare som bjöd oss på champagne. Sen hamnade vi på VIP-avdelningen och där träffade vi dels några italienare som jobbade på en modellagentur i Milano och en gammal natträv som bjöd in C till VIPen på en nyöppning av en klubb nu till helgen. Sen var jag alldeles för rund om fötterna, så C släpade hem mig.

A

Mosquée de Paris & Le Sirocco


C träffade en dag på väg hem från metron en man på gatan. Mannen studerade ekonomi på Sorbonne och han var muslim. Med andra ord kunde han visa oss moskén. La Grande Mosquée de Paris är väldigt vacker från utsidan och vi var jättenyfikna på hur den såg ut inuti. Men istället för att få en rundtur fick vi gå ner i en mattfylld källarlokal och be lite till Allah.

Allan - Allah: 0-1

Efter vårt besök gick vi till en marockansk restaurang, där vi åt goda varmrätter och halvtrista efterrätter. Stället heter Le Sirocco och är väldigt mysigt. Absolut värt ett besök om man har vägarna förbi.

Allan - Allah: 1-1

Vår guide pratade konstant hela kvällen. Hans favoritämne var att prata om hur givmilda marockaner är. När vi insåg att vi aldrig skulle få en syl i vädret, mös vi istället över det faktum att vi lyckats få en komplett middag, gratis.Sen kom notan. Och vi fick hosta upp för våra varmrätter.

Allan - Allah - 1-2

Med andra ord, kan vi väl bara konstatera att Allan inte accepterar vänsterprassel. Och ärligt att böta 15 euro var kändes så där.

A

p.s
bilden är tagen från
http://www.flickr.com/photos/365photos-free-fr/877692386, då ingen av oss hade med sig en kamera

Montmartre

Jag och C tänkte göra Montmartre ordentligt igår, även fast vi har varit där förut. I Sacré-Cœur undrade vi om inte Jesus skulle ha fördrivit ut månglarna än en gång. Ljusen kostade 2 euro styck och i den lilla butiken inne i kyrkan kunde man köpa allt möjligt krafs.

På eftermiddagen mötte vi upp med Jordan för en fika. Vi hamnade på moskéns egna fik, en sparvfylld liten oas. Där drack vi sötsliskigt te innan vi strosade vidare.

På hemvägen såg vi världens häftigaste tant på en liten moped.

A