Sommarlov

Just nu har jag ingen lust att skriva här längre. Jag läser inte ens bloggar så som jag gjorde förut. Jag tänker alltså ta ett sommarlov från Touché. Det kommer nog inte att märkas speciellt stor skillnad, eftersom att jag nästan aldrig uppdaterar längre.Trevlig sommar Touché och ni små vänner som läser!

C

Konsekvensanalys


Is it worth it?

C


Lokalvårdaren avlägger rapport

Jag kliver upp kring 05.00. Okristligt tidigt. Sen städar jag med Raakel, som bryter på finska. En riktig ordkonstnär är hon, byter ut lite bokstäver och trollar till och med bort vissa. Det blir lite svårt att höra vad hon säger. Men hon är snäll. Förövrigt älskar hon Bärry Körsbär.

Idag fick jag hjälpa en tant att trycka in ett nummer på telefonen. För hon orkade inte trycka på knapparna själv. Hjärtskärande. Som en liten sparv var hon dessutom sittandes i en rullstol inlindad  i ett täcke och syrgastuber hängandes för säkerhetsskull liksom. 

Förövrigt var sjutton är dr Karev någonstans?

A

Bearbetningslaboratoriet.

Just nu sitter jag här på Sandvik och scannar in rapporter från 1944 . Mitt sommarjobb är oerhört stimulerande. Vilken utmaning det är alltså. Är jag inte ett hundra procent fokuserad blir inscanningarna lite sneda ibland.Jag känner mig viktig.

C

Esbjörn Svensson

Jag blev bestört när jag läste att Esbjörn Svensson hade omkommit. Otroligt sorgligt.
 
Den låt som jag har lyssnat mest på är A picture of Doris travelling with Boris.

http://www.youtube.com/watch?v=1y5bb4POev0&feature=relatedA


Studenten


C och jag var med i lokaltidningen på vårt sköna vrålåk!

"Tjejerna valde tandemcykeln i stället för bilen. - Det kändes mer avslappnat i stället för att hyra någon dyr bil, lite skönare nivå, säger C. - Lite mer prestigelöst helt enkelt, lägger A till."

A

Min lillasyster.


Idag gick min underbart vackra och intelligenta lillasyster ut nian. Hon fick pris som bästa elev i NO och franska. Jag är stolt som en tupp!C

Rara folk


och hela Sverige tappar andan, samtidigt. Följande rubrik låg som etta på Expressen igår. Jag upprepar, etta.

Förövrigt hur hiskeligt pinsam är inte den pimpade Expressen-getingen?

A

Vädernörden


Det är nu jag börjar ifrågasätta SMHI. Ute är det inte regndroppe, 19 grader och molnigt. Inte en skymt av solen för den delen heller. Nu a jag iväg och äta frukost i en park med J och C!

A 

VädretAllt alla pratar om just nu är vädret. Skitvarmt blir det inte. Men jag tror vi överlever.  Tipsy är jag, men kul som tusan har jag haft! Vår klass åkte ut redan första omgången, idag på brännbollen.

A

15 minuter

Jag och C tar studenten om en vecka. På studentdagen så åker vi flak på kvällen istället för på dagen tillskillnad från många andra städer. Flaket ska naturligtvis ha en fet stereo, som ska spela musik. Detta inser varje vettig människa att det bådar för både bråk och tjafs. Klassen har därför enats om att varje elev tilldelas 15 minuter att förfoga över själv.

Så vad väljer man?
Egentligen.


A


Mina fötter.

Jag och A har alltid haft som princip att hur fulla vi än blir så ska vi inte dansa på räcket vid dansgolvet inne på Goya . Igår på barrundan utbrister jag "Är det någon gång vi väl ska upp där så är det ikväll, A!" Så vi kravlar oss upp, står där och svajjar i några takter och sedan ramlar/hoppar vi 2 meter ner på dansgolvet.

Jag hade ganska smala klackar på över 10 cm, och efter fallet/hoppet var det ganska slutdansat för mig. Jag ringer mina kära föräldrar (klockan var väl en si så där halv 10 på kvällen) och säger att jag har vrickat foten. Hjälp mig jag måste hem.

Mamma dyker upp och utbrister "Men C, det där måste röntgas!" Upp till akuten bär det av och det visar sig att jag har fått en lös flisa och sprickor i foten. Ganska okomplicerad fraktur, läker vanligtvis på 6 veckor...

6 VECKOR?!?! JAG TAR STUDENTEN OM EN VECKA!
Som tur är behöver jag bara stödbandage och inget gips.

image828

Man ska aldrig släppa på sina principer!!

C


Barrundan.

Såhär taggade var vi klockan halv 9 innan barrundan.

image827

För mig slutade kvällen på kryckor, och A vet inte riktigt hur hennes kväll slutade.

Skål.
C