Dansgolvsetikett

Igår dansade vi i princip i två timmar non stop. Det var duktiga DJs och en hel del folk. Men det var inte det jag skulle berätta, utan nu ska jag gnälla lite som en medelålders kvinna i sina allra bästa år, så här följer en liten lista:

Väskor: När garderoben kostar nästintill ingenting har man ingen som helst ursäkt för att dra in sin väska på dansgolvet. De ska varken ligga på golvet eller hänga på folks axlar och dunka in i folk. Och kom inte och säg att man är rädd för att bli av med sina grejer. Ta inte med era grejer. Så enkelt är det. Mobil och pengar är allt man behöver och det får plats i en kuvertväska.


Par: Har en låt ett relativt högt tempo, står man inte mitt på golvet och dansar tryckare. Hångel och dylikt förvisas till hörn och väggar.

Mingelfotografer: Jag vet inte om det handlar om vikten av att synas i Sverige, människors besatthet att visa att de faktiskt har ett liv. Eller om det helt enkelt är en lukrativ bransch. Förr var det en fotograf per ställe idag är det ungefär fem. De fotas på dansgolven, i barerna och utanför. Alla vill inte vara med på en bild där de ser hur risiga de själva och resten av omgivningen faktiskt ser ut.

Trampandet: Att stå på dansgolvet och knappt röra på fötterna är inte ballt. Jag förstår verkligen inte vad man gör där om man uppenbarligen inte trivs där. Häng i baren och se cool ut istället!

Jag kanske bara är bitter.

A 

Jul

image515
Det känns som om grannens marschaller har brunnit i två dygn, lika lång tid som jag har varit inomhus. Antagligen är det hennes hustomte alternativt securtias vakt som har bytt ut dem. När jag inte har tittat ut genom fönstret.

Julen har varit massa släkt, massa sömn, massa julbord och en fin Sopranos box! Fast vem har sagt att den är slut än? Min familj firar i dagarna tre, ganska mustigt. 

Ikväll missar vi Engeltofta, 900 gäster, 10 dansgolv med tillhörande DJs och åldersgräns 23. Men vi kommer ha kul ändå för vi ska på svartklubb. Det är den nivån jag orkar hålla. Nedklätt, billigt rödvin och bra musik.

Dagens mest spontana?
Nyårsfirande i Sälen med ett gäng vilda Stockholmare!A


Mjölk

__________________________
Caroline säger (21:28)

fantastiskt


Caroline säger (21:28):

billig fylla tjallalala


Caroline säger (21:28):

billig fylla tjalalalllalala


[A] säger (21:29):

det sjuka är ju!!!


[A] säger (21:29):

att det är 1 hel jävla liter!!


[A] säger (21:29):

ÄNNU BILLIGARE FYLLA TJALALALALA
______________________________


I morgon kväll ska vi köra tema när vi går ut!
Det blir A clockwork Orange: onaturligt långa fransar på ena ögat och mjölkdrinkar.
C


Vårdköer

image514
På  
alltombarn.se  kan man läsa om hur "rika barn slipper vårdköer nästa år". Varför just de rika? Naturligtvis för att Sveriges första privata barnsjukhus slår upp portarna på självaste Östermalm. I artikeln kan man även läsa om hur försäkringsbolag så som Skandia och Trygg Hansa håller på att ta fram sjukvårdsförsäkringar för barn som kommer kosta ungefär 85 -350 kr per månad.

Till metro säger oppositionslandstingsrådet Dag Larsson (s): - Det jag är rädd för är att vi får en situation där väldigt många tecknar privata sjukvårdsförsäkringar. Då får vi en tudelad sjukvård, en med väldigt hög kvalitet för dem som har råd och en av något sämre kvalitet för resterande delen av befolkningen.

Jag har aldrig förstått den här ståndpunkten överhuvudtaget. Föräldrar som tecknar försäkringen till sina barn slutar inte att betala skatt. Föräldrar som väljer att gå till ett privatsjukhus med sitt barn slutar inte heller att betala skatt. Personligen tycker jag att det är bra att trycket på den allmänna vården minskar, då köerna kortas och fler barn kan få hjälp eftersom utbudet är större. Sverige är ett av de land inom västvärlden som har minst antal sängplatser sett till invånarantal. Att tillåta människor att jobba istället för att spendera 6 timmar på akuten ökar även tillväxten.  

I Sverige utlöses en panik varje gång man nämner ordet privatisering och man börjar hysteriskt skrika om hur det ser ut i USA. Bara för att man öppnar upp för mer privatsjukvård betyder inte det att det genast blir som i det stora landet i väst. Sådana tendenser går att reglera effektivt genom ett tydligt och om man så vill omfattande regelverk.

A 

Syskon?


image513


Alltså helt ärligt, de måste vara syskon, Hilary Swank och Matt Damon?
Eller är det en och samma person, med färgade kontaktlinser och peruk?

I believe I am on to something...

C


Godsaker


image510
Min pappa tycker att det är kul att  köpa konstiga livsmedel, är det inte små prickiga ägg så är det grisfötter eller oxsvans. Idag kom han hem från USA och tog priset, jag fick en klubba med en riktig skorpion i.

Förövrigt så fick jag min mascara från YSL :)

A

En kort process!

image512
I två veckor läste jag Kafkas Processen, för mig är det en väldigt lång tid för en bok. Så vad tyckte jag om Kafkas "mest centrala verk"? Första halvan av tycker jag är väldigt bra men sen ledsnar jag på att inte få veta särskilt mycket alls.

Igår tog jag tag i Schütts Kådisbellan,  en bok jag läste på cirka två-tre timmar. En roman som tillskillnad från Processen är ångestbefriande, klurig och underfundig! Orkar man inte läsa boken kan man alltid titta på filmen med bland annat Stellan Skarsgård i rollerna.

Diskussion

Diskussion: Narcissistisk personlighetsstörning är ju inte så bra. Nej, det är dåligt. Man kan må dåligt. Eller bra.... Det går ju ganska mycket upp och ner. Ja, så är det.

image509

Briljansklubben briljerar.

A & C (och Sara)


Söndagar

Jag älskar söndagar, det är då jag brukar springa runt med ansiktsmask och hårinpackning, kanske ta ett varmt bad, läsa en fin bok och bara ta det lugnt. Idag ska jag äta lunch med stora J och sen kila iväg på C och hennes familjs glöggbjudning. Jättemysigt :)

A
 

Diskberg

Igår hjälpte jag till på en disputations- och 50 års-fest i ett. Vilket innebar att vi gjorde i ordning närmare 90 förrättstallrikar, diskade som små djur och hade förövrigt väldigt trevligt. Mellan varven åt även vi av buffén och drack champagne. Fantastisk kväll dock slitig och jag förstår inte hur 10 timmar kan gå så snabbt.

A

Sofia Sofia Sofia!


image502  image503  
  image507  image508


There is a lack of color here.

C

TomKat

Jag tycker om Katie Holmes, och förmodligen beror det på att jag är svag för de tidigare
avsnitten av Dawson's Creek. Här är en söt bild på henne:


  
I vilket fall. Hennes käre make verkar ju helt knäpp! Jag läste att hon börjar tröttna på att han säger till hur hon ska vara och se ut hela tiden. Tydligen håller han även på att bygga någon slags anläggning där typ 20 pers ska kunna på i ett antal år om jorden blir attackerad av aliens. Vore jag henne skulle jag kanske överväga att ta Suri och sticka ifrån Tom. Gifta mig med Milo Ventimiglia eller någon annan snygging där borta som är lite längre och vettigare än Tompan.  

Fast i och för sig, måste jag nog erkänna att jag tror att Katie är lite knäpp hon med. Det kanske är Suri som faktiskt borde ta sitt pickpack och flytta in hos Brad och Angelina istället, eller kanske Madonna vill ha en till unge?

C

Me llamo Apan

Idag har jag varit på en ansiktsbehandling och plågat mig i 75 minuter, beställt fyra stycken söta böcker från http://CDON.com, köpt en julklapp åt min söta lillasyster, tappat bort påsen där den låg och bakat havrekakor!
Jag har även gått i skolan, precis som alla andra vardagar!

image501

C

Nejlikorochapelsin


image500

Idag har jag julpysslat och stått i.

C

STDs

Idag fick vi välja en sjukdom att redovisa på biologin nästa vecka.
Jag, Jonas och Per valde könssjukdomar.

Vår inledande Power Point sida lyder:hehe, lååååg humor tjalalalala!


C


Sjal

image498

Jag hittade den här sjalen i vår utklädningslåda. Allans vilja.
Den är fin!

C

Resande mödrar

Även jag har föräldrar på resande fot. 
Jag har skickat med min mamma en liten lapp där det står vilka färger på Chanels foundation, täckstift och läppstift som jag önskar mig nu när hon åker i morgon. Jag är otroligt insnöad på Chanels smink just nu. Jag älskar lyxiga förpackningar.

När mamma kom hem i söndags fick jag mitt kära ROUGE NOIR!

image497

C 

Ole Henriksen

Idag känns det bra att jag inte har några produkter av Ole Henriksen.  Henriksen uttalade sig för ett år sedan om att Ricky Martin var homosexuell. "Jag vet att han är det" sa hudterapeuten i en intervju för Salong K. Ett år senare påstår han precis samma sak i ett danskt magasin. 

Jag förstår verkligen inte hur man kan sitta och berätta något sådan här om en av sina klienter för pressen. Otroligt oproffesionellt. Om Ricky Martin är homosexuell är det upp till honom när och om han vill offentliggöra det.  Snaskigt men framförallt otroligt respektlöst.

A

Resande fäder

image496

Min pappa åker till USA på onsdag och därför har jag skrivit en charmig inköpslista, så här ser den ut:

Mascara:
Yves Saint Laurent Mascara Volume Effet Faux Cils
Giorgio Armani Maestro Mascara
Chanel Extreme Cils
Kanebo 38*C Silk Performance
Lancôme L'Extrême
Dior Mascara Diorshow

Brow Kit:
Elizabeth Arden Dual Perfection Brow Shaper & Eyeliner: Soft Blonde

Parfum:
Costume National Scent Intense

Body Lotion:
Kiehl's Creme De Corps

Mini Skin Care Kit:
Suki Mini Skin Care Kit Anti-Inflammatory

Och ja, den kanske är löjeväckande detaljerad men det är lika bra så att man får hem vad man vill ha. Dessutom så är vissa av dessa potentiella julklappar andra betalar jag själv. Förövrigt hade jag inte tänkt mig alla sex mascaror utan jag skrev ner ett gäng för att få hem någon i alla fall.

A

Lektioner

Vi har många förfärligt tråkiga lektioner nuförtiden, vi läser mest hela tiden, jobbar med texter och svarar på tillhörande frågor. Idag hade vi nog terminens roligaste timme, det är lite tragiskt att det var vi själva som höll i den. Vi låste in oss i vårt psykologiklassrum och spelade skön musik, gjorde en fin mind map på white boarden och försökte bena ut Kohuts och Freuds teorier om Narcissism.

Helt fab!

A

As long as there is life there is hope

H&M känns så tråkigt för tillfället. Trött trött trött sortiment.
Men nu kollade jag in delar av deras vår och sommar-kollektion,
och hittade jag den
här! Den var fin tycker jag!

C


Ge mig Paris!


I Paris är det tokcredigt att kunna hela dansen!

A

Utvik

image488
Nakenbilder är intressanta. De väcker oftast debatt och reaktioner. Det jag personligen nästan tycker är mest intressant är rumsrena utviksbilder jämfört med de som inte anses vara det. Här är en bild på skådespelerskan och modellen Eva Mendes. PETA är som ni säkert vet en organisation som tycker att man ska behandla djur etiskt riktigt. Eva Mendes anses alltså göra det här för en god sak och då blir det moraliskt försvarbart. Hon gör inte ett snedsteg i sin karriär utan ökar snarare intresset för gamla och nya projekt hon deltagit i. A win-win situation, PETA blir uppmärksammat så även Mendes.  

Ett annat exempel där det anses okej att visa hud är i de tungt vägande magasinen: Vogue, Vanity Fair, W etc. Där handlar det om smakfulla och välavvägda utvik. Är det utmanande poser så är de provocerande. Aldrig, aldrig smaklösa. Det är nästan, nästan konst.

Jag säger inte att jag är emot utvik. Det jag försöker få fram om än lite diffust är att det inte handlar om hur mycket hud du visar. Hur oskyldig din bild än är (Tone Bekkestad är ett jättebra exempel) så handlar det framförallt om i vilket medium du framträder i, vilken publik du vänder dig till.

Så har du inte en möjlighet att få en egoboost genom att påstå att du gör det för en riktigt bra sak eller att du verkar för konsten (naturligtvis med ett tyngre magasin i ryggen) så föreslår jag att du låter bli.

En av i mina ögon världens vackraste bilder är Yves Saint Laurents reklam för parfumen Opium med Sophie Dahl.
Naket, provocerande och andlöst vackert. Tilläggas bör att den faktiskt förbjöds totalt i Frankrike och bannades från Storbritanniens annonstavlor.

A


A whole new world.


Astrid

image488
Det här är min absoluta favoritbild på Astrid Lindgren. Hon ser sval, lugn och lite androgyn ut i sin kappa och jag önskar verkligen att jag hade tagit den bilden. Det är inte första gången DN har publicerat den, men det är nog första gången de har den som huvudbild på förstasidan. Fram med saxen med andra ord!

Dock förstår jag inte att anledningen till att hon födde sin son i Köpenhamn räknas till förstasidestoff.

A

Hemskheter.

Jag sov bara sju timmar i natt, och därför har jag kännt mig som ett levande lik hela dagen lång.  Inte blev det bättre heller av att jag insåg att jag har sjukt mycket att göra i skolan, och att jag kanske även måste göra ett extraprov i kemi. Det återstår att se i morgon hur det gick på det sista provet.

Efter skolan jobbade kollektivet (alltså A och jag) flitigt med vårat PA. Därefter gick jag hem, badade skumbad med sanslösa mängder skum, och sedan somnade jag och sov i 2 timmar. Bra där, jag som verkligen behövde plugga.

Ikväll ska jag se på Leilas julprogram på tv4+. Därefter ska jag väl plugga lite mer biologi.

Jag är lite lätt skoltrött sådär.

C

Språkvård

Jag svär som en hel karl och mer därtill, särskilt när jag spelar tv-spel. I parti och minut kommer det ut hiskeliga ord och jag skäms. Ovårdad och okammad är vad jag är, tur att jag klipper mig på fredag i alla fall.

A

Lack

image485
Jag har varit hemskt tjatig senaste veckan men det skulle ni också vara om ni hade fem lack från OPI som är jättepåväg från USA. Då jag är själsdödande dålig på photoshop så använder jag mig alltid av paint, jättecharmigt program. Problemet är väl bara att kvalitén på bilderna minskar, men här har ni skönheterna i alla fall!

A


Nästa höst..

...när vi flyttar till Paris kommer alla stora magasin skriva om oss.

image482

image483

Alltså vi är helt klart för tuffa för att  bli kallade tuffast.
Vi är (precis som Allah...) komparativa, eftersom att vår tuffhet inte har gränser.
Vi är tuffare...

C

Christian Kjellvander

image493
Igår var jag och lyssnade på Christian Kjellvander.  En man med en avundsvärt bra röst och med en viss vasshet som kanske gör honom än mer intressant. Kjellvander räds inte sin publik, han vet att han är bra och det märks. Mellansnack existerar knappt och när han väl pratar roar han sig på åhörarnas bekostnad. Christian Kjellvander trollbinder ändå sin publik och jag erkänner att jag blev fascinerad.

A

Sen söndagslunch

image491
Idag lagade vi en jättegod lunch tillsammans med stora J, haloumisallad!

A

Adventsrapport no 1

Nissekalendern är uppe!
Glöggen är köpt och pepparkakorna bakade.

image490