Lack!

image771
Idag kom mina charmiga lack hem! OPI Koala Beary, Essie No Pre-Nup, OPI Strawberry Margarita och OPI Coney Island Cotton Candy.

A 

Kommunistfest med öl.

För ett år sedan satt jag hemma med A vid den här tiden och åt Ben&Jerry's glass samtidigt som vi tryckte linnen där det var en bild på Don Vito Corleone  och en text som sade "Spending time with my family, like the Corleones". Vi var båda taggade, för dagen efter skulle vi åka med vår klass på ett utbyte till Trieste.

Väl i Trieste blev det sista april. Vi var på en tvättäkta kommunistfest, där hammaren och skäran prydde kvittona i baren där man köpte öl ur tunnor.

image768

Ett slovenskt folkband spelade, och en lös hund med skabb sprang runt och såg farlig ut. Det var både barnfamiljer, ungdomar och gamla gubbar. Slovenerna sjöng en dryckesvisa som tog kol på mig.

Jag fick i mig 9 stora glas på under en halvtimme. Efter det låg jag på en bänk och sa "jag mår inte bra". Jag blev hemskickad innan 10.

A har fortfarande ingen aning om hur många öl hon drack. Det sägs att det var mellan 7 och 11. "Inga kommentarer..." säger A.

Såhär såg vi ut dagen efter...
image769

I år blir det en lugn middag på sista april.

C



Gripen

- Ah no not le east sa en bortskämd fransman till oss när vi sprang runt i Paris i sommras. Idag känns det väl ganska vettigt när mannen som gripits för mordet, våldtäkten och rånet på svenskan bodde i arr 10.


A


Muffins med guldkant.

Ni kan väl inte ha ungått att märka hur mycket jag älskar muffins och cupcakes? Jag vet, det är nästan läskigt. Nu har jag i alla fall köpt en söt liten bok med massor av muffinsrecept som jag bara längtar efter att få prova.

Titta så bra:

image762
image763
image764
image765
image766


C

ps. jag klarade mitt körkortsteoriprov idag, och Helie har tankat nya DHW-avsnitt. Heaven! 

 


What would Bree do?

Jag ska på maskerad på lördagkväll, men jag vet inte riktigt vad jag ska klä ut mig till.
Det lutar åt en charmig hemmafru från 50-talet. Då kan jag baka en paj och ta med.



Va skönt att vara hemmafru ändå. Jag har börjat inse nu att karriär kanske inte är min grej ändå, även om jag säkert skulle kunna bli omåttligt framgångsrik så skulle det nog ta knäcken på mig. Jag är alldeles för tävlingsinriktad för min egen hälsa...

C

Oh jesus!

Va läskigt det är med den där 19-åringen som har försvunnit i Paris::

Hon pluggade på Sorbonne i Paris.
Var 19 år.
Satt barnvakt och jobbade extra på en Bar.
Bodde där med en kompis.

Alltså precis så som vi har planer att leva i höst. Det gäller att vara försiktiga.  Hon hade hoppat in i en taxi själv, och det får vi komma ihåg att inte göra. Vi kanske borde installera ett överfallsalarm i Judeväskan, A?

Har precis sett nya avsnittet av Gossip Girl förövrigt! Skönt att det drar igång igen.

C


Lockar

Jag har ett rätt besvärligt hår. Det kan vara otroligt fint vissa dagar och andra dagar ser det verkligen förjävligt ut. Jag är relativt ljus i grunden och har dessutom lockigt hår. Den värsta kombinationen, säger min charmiga frisör. Skandinaviskt självlockigt hår med tunna hårstrån. Känsligt. Jag har genom åren testat det mesta (känns det som): redken, kerastase, bc bonacure, maria nila, kms california, matrix, seah, sebastian, tigi bedhead, paul mitchell, med flera.

Jag har fortfarande inte hittat produkter värda att döda för men några saker kan jag i alla fall konstatera.

Paul Mitchells Instant Moisture schampo och balsam är inte fantastiskt på något sätt, men märkets lockmousse är en av mina absoluta favoritprodukter, även fast den doftar kokos.

SEAHs Cashmere Masque är riktigt dryg och rik i konsistensen.

KMS Californias Silksheen schampo doftade körsbär åtminstone back in the days och håret blev jättefint och glansigt. En toppenprodukt, som jag tror fungerar än bättre på rakt hår.

Maria Nila IQ är helt okej, men det går att hitta bättre produkter.

Matrix hade åtminstone tidigare ett riktigt grymt lättviktsbalsam som inte tyngde ner håret. Matrix Biolage har också ett bra balsam i samma kategori och deras leave-in spray är superbra, århundradets värsta tovor reds ut märkbart mycket lättare.

Sebastian Xtah Raw Sensuality Conditioner har en ganska speciell kryddig doft men är ett av de bästa balsamen jag har testat någonsin.

Kerastase Nutritive Lait Vital imponerade aldrig särskilt mycket.

BC Bonacures schampo, balsam, fuktspray och inpackning är bra produkter till rimliga priser.
 
Tigi Bedhead Moisture Maniac är tämligen värdelöst.

I Redkens sortiment har jag testat clear moisture schampot, fresh curls schampo och balsam, all soft inpackningen och redken curl force spray gel. Clear moisture schampot är riktigt bra, fresh curls imponerar inte särskilt mycket alls, all soft inpackningen är schysst och spray gelen ganska intetsägande.

OSIS+ bästsäljare Dust It är klurig men riktigt grym och deras hårspray gör ett relativt bra jobb.

Jakten går vidare och nu ska jag börja använda Bumble and Bumbles Curl Conscious linje, vilket känns roligt då jag har varit nyfiken på märket i flera år.

För mig fungerar frisörschampon mycket bättre än de man köper i mataffärer. Har man dock inga problem med sitt hår och tycker att flaskan från ICA fungerar bra, tycker jag verkligen inte att man behöver byta. Head & Shoulders vill jag dock att ni tänker en gång extra innan ni köper då det inte alls är snällt mot miljön.

Jag brukar handla mina produkter på lookfantastic.com, min hårsalong och nu senast på strawberry.net

A


Ledig tid

image760
Det här har varit den första helgen på länge, då skolarbetet inte har kännts överhängande. Strykandes kring knuten. Trots det fantastiska vädret har jag stannat inomhus. Jag har läst Snabba cash samtidigt som jag har tittat på Sagan om ringen trilogin. Och jag är så fruktansvärt nöjd. Förövrigt, Lapidus roman kanske inte är dålig, men den lever inte upp till sitt rykte. Och Sam är definitivt Sagan om ringens Pumba. Killen fixar och donar filmen igenom och vad får han för det? En liten hobbitbrud från Fylkes antagligen enda värdshus. 

A

Det är ju bra att ha mamma och pappa på nära avstånd när man börjar föröka sig.

Jag känner mig som en ungdom på en ort där hela samhället är byggt kring en industri. Alla klasskompisars pappor jobbar i den där fabriken, och när man själv har gått färdigt gymnasiet blir man anställd och får tillverka pappkartonger redan dagen efter studenten. Troligtvis stannar man på samma ort, på samma arbetsplats, för resten av sitt liv. Förslagsvis gifter man sig med sin bästa kompis storebror och skaffar två söta barn som man döper efter någon kändis man tycker är lite extra spännande och glamourös. Efter några år har man råd med drömvillan, och kan börja spara till en Thailandsresa.


 
Skämt å sido, jag har fått jobb på Sandvik. Vilket är fantastiskt skönt egentligen! Ett rejält sommarjobb i två månader, med en shysst lön. Jag kommer att jobba med "inscaning av protokoll".  Visst låter det stimulerande och utmanande?

Dock planerar jag inte att bli kvar på Sandvik. Nej vet ni vad! Så fort jag har pengarna i handen ger jag mig av till Paris med min kära vän A, och när jag väl har lämnat Gävle tänker jag nog aldrig återvända för att stanna här någon längre tid. Jag menar, min bästa vän har ju ingen storebror som jag kan gifta mig med, så vad finns det att hämta här?


Nu ska jag kolla på Big Love och njuta av det faktum att jag har sovmorgon i morgon!

C


Historiska ögonblick.

1492 - Columbus upptäcker Amerika


1789 - Franska Revolutionen


1989 - Berlinmurens fall



2008 - Min mamma lär sig hur msn fungerar för att kunna prata med mig när hon är iväg på jobb i Norge.

image756

Jag är inte liberal egentligen.

Jag och A läser en flummig kurs som heter Modern Fysik. Vi lär oss om Relativitetsteorin, logiska scheman och annat matnyttigt. I morgon har vi prov på Einstein och allt tokigt han kom på. Boken vi använder oss av är egentligen inte en bok i Modern Fysik, utan SOCIALISTISK PROPAGANDA förklädd till en fysikbok!

Ja det är sant! I den finns tecknade bilder på Lenin, ett stycke med paragrafen "Varför Sociaism?" och i en liten teckning visar den hur Einstein hellre tänker vidare på sina fysikproblem för att bidra till samhället istället för att ta emot pengarna han fick för Nobelpriset.

image757

image758

image759

C

Visning och vin

Igår smög jag, C och Johanna på en modevisning. Visningen var tråkig och förutsägbar, tyvärr. Väl hemma drack vi mousserande vin och vodka. image752 
image753
image754
A

Dansdansdans

Jag tycker att ni ska se Faithless feat. Estelles video Why Go? ,man blir nämligen så himla glad när man ser den!

A

Att aldrig ge hjärtat rakt ut.

Jag orkar orkar orkar orkar orkar orkar inte.
Snälla låt mig bara fungera.



Just nu känns framtiden ganska hopplös.


C


Lucky

image751
När man är trött och slut då är det fint att lyssna på 
The Tough Alliances LuckyRiktigt fint.


(Det är sockervadd de håller i. Mängder av sockervadd. Som de säljer)

A

Some things I do for money, some things I do for free.

Funderar på att lägga ut en liten kontaktannons i tidningen.
Såhär skulle den se ut:

Hej du generösa arbetsgivare!
Vi är två unga blonda kvinnor som inte
har hittat den rätta ännu. Vi har smak för
det goda i livet: som att arbeta tunga
skift på nätterna eller servera i stressiga
restauranger. Nu letar vi efter DIG,
som kan förse oss med arbete till sommaren,
och som inte är rädd för att öppna upp sitt
konto och låta pengarna rulla. 
Tveka inte, utan ta chansen och anställ oss!
( 5400644 Jobbsugen-89)


C


Den blomstertid nu kommer.

Jag är less på blommigt. Verkligen, det är redan för uppmärksammat och massproducerat för att vara roligt. Fast jag måste erkänna, att den här kjolen från Fräulein von Hast skulle jag inte tacka nej till...



C

Tunga missbruk

image750
Idag hade vi en ny vikarie. Han ville ha minipresentationer av oss. C presenterade mig. Hon berättade om hur jag sitter och surfar, jämför, gör listor och drömmer om nagellack. Jag kunde inte förneka ett ord. Allt var ju sant. Men innan jag åker in på rehab, träffar dr Phil eller vräker ut mig i media ska jag bara surfa lite till, skriva ett gäng listor och drömma lite mer.

A

En del jobbar på sjukhus En del tänder ljus.

A och jag har det fint i vår bubba, men ibland känns det så jobbigt med skolan, jobbsökandet och körkortspressen att det blir svårt att orka hålla sig flytande.
Vi har olika sätt att klara av ångesten.

A brukar sitta i timmar och kolla trådar på sminkforum, leta efter den bästa AHA-masken och gör listor på OPIs finaste lack.

Själv kan jag sitta som förtrollad inne på diverse shoppingsidor och titta på allt från dyra skor till söta diadem för 29 kr. Jag beställer ytterst sällan någonting, men kan ändå inte slita mig när jag väl har börjat kika runt.


Ett annat tidsfördriv som A ägnar sig åt är att spela onlinespel där man serverar sushi åt hungriga japaner.

image749

När jag inte fönstershoppar på internet brukar jag titta på Disneyklipp som är dubbade på konstiga språk. För tillfället föredrar jag när det är på ryska! Askungen blir en helt ny film när man inser att mössen faktiskt är kommunister.



Förövrigt så är A besatt av att kolla webb tv. Helst ser hon program som Design Simon och Tomas och Lyxfällan.

CoM420.jpg

Själv följde jag Dawson's Creek på eftermiddagarna i två månader. Om jag inte hade möjlighet att se det någon eftermiddag såg jag till att spela in det. Det var ett missbruk. 



Det här hade man aldrig kunnat tro - A och C verkar ju helt perfekta! säger ni. De läser bara Sartre och ser på filmer som inga andra i deras generationen ens har hört talas om. Lyssnar på P1 och läser DN. 

Jag är ledsen att göra er besvikna.
Även solen har sina fläckar.
Detta mina vänner, var den bittra sanningen och det är lika bra att ni fick veta.

C 

Världshärskarna

image748
När jag var åtta år kom jag i kontakt med Age of Empires för första gången. Jag, min lillebror och min pappa spelade som besatta. I flera år.  Nu är det här, några meter ifrån mig: Age of Empires III. Äntligen får man springa runt och leka kolonisatör, plåga infödingar och känna sig kultiverad.

Nu tar vi över världen C (du kommer inte undan ett hederligt gammalt LAN)!


A

Högskoleprovet

Idag gjorde jag och C högskoleprovet, så här i efterhand hade jag hellre sovit. Jag presterade nämligen sämre i år än tidigare, vilket känns allt annat än kul. Jag tänkte försöka ta mig i kragen till hösten och göra det på svenska ambassaden i Paris, med Rousseau, Buffon och Voltaire i ryggen kan det inte gå fel. Intalar jag mig.



Jag älskar Ray Charles Hit the road Jack, och att få se Roses fantastiska kläder och pojksöta Jack, gör det hela inte sämre. Faktiskt.

A

Through an endless diamond sky.

Ja, det är sant. Just nu skulle jag hellre vara en arabisk prinsessa, som blev upphämtad av en söt arabisk gatupojke på en flygande matta, än att sitta här och skriva en psykologirapport i mitt stökiga rum. Jag skulle hellre flyga hela natten och somna på ett tak än att gå och lägga mig om två timmar för att släpa mig upp till Högskoleprovet i morgon. Att ha sådär mycket guldsmycken i min ägo skulle inte heller sitta fel. Juden i mig...



C

Kristallbeströdda skor

image747
Jag skulle kunna dö för Kalanis kristallbeströdda skor.

A


Halkkörning

image746
Jag och C var ute på ett litet äventyr idag. Halkkörning. Tillsammans med sex storrökare drack vi te, lyssnade på korta genomgångar och åt ostmackor, när vi inte kanade runt i våra små söta Golf. Naturligtvis gjorde vi er inte besvikna, utan vi körde över både katter och barn.  Dagens bästa var dock: OH HJÄLP EN ÄLG! Varefter C bromsar från 70-0km/h på 18m. 18 meter mina damer och herrar, det är inte dåligt det.


A


Forbidden Fruit

Har jag nämnt att vi har världens trevligaste PA?

Idag satt vi i en och en halv timme och disskuterade Christina Rossetti's The Goblin Market. Ibland bjuder vår söta handledare Jan oss på fika. Det är mer som att ha en bok klubb med nära vänner än ett tradigt skolarbete.

Poor Laura could not hear;
Longed to buy fruit to comfort her,
But feared to pay too dear




C