Se, jie

image789
Se, jie eller Lust, caution som den heter på engelska är kanske mest omtalad för de långa, avancerade och provokativa sexscenerna som filmen innehåller, att den har vunnit priser bland annat på filmfestivalen i Venedig har hamnat lite i skymundan.


Se, jie utspelar sig under andra världskriget i Kina när Japan ockuperade landet. Filmen handlar om en affär mellan en landsförrädare och en spion, och den är väldigt vacker och välspelad. Skådespelarinsatserna från de båda huvudrollerna väger tungt som en av anledningarna till att se Se, jie. Jag ska inte sticka under stol med att några av sexscenerna är otroligt jobbiga, men jag anser inte att de är onödiga, då de ger karaktärerna, framförallt Mr Yee ett djup.


Filmen innehåller en våldtäktscen alternativt sadomasochistiskt sex som går över styr, som inte lämnar någon oberörd, och för mig är inte det någonting dåligt. Det är värre när man inte vågar visa, när man är rädd för kritiken från en konservativ publik, när man väjer från att lämna publiken illa berörd. En våldtäkt är ingen bagatell och bör inte klippas ner till en sådan heller.


A


Respons

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback