Film

image678
Jag har tittat en del på film senaste dagarna och även smygit iväg på bio. En sak de alla har gemensamt är att de är sevärda och att skådespelarprestationerna är fina. 

The Last King of Scotland
C har tidigare propagerat för den här filmen, och hon har rätt, den är både otroligt viktig och bra. The last king of Scotland är en förstklassig thriller som utspelar sig under Ugandas diktator Idi Amins skräckvälde. Forest Whitakers insats är förödande bra.

Dirty Pretty Things
Dirty Pretty Things klassas också som en thriller men utspelar sig i Londons undre värld. Vi får följa den illegale flyktingen Okwes kamp för överlevnad. Filmen känns som en modern Charles Dickens och slutet är väl kanske lite väl tillrättalagt för min smak. Chiwel Ejiofor som spelar Okwe är riktigt vass och håller ihop hela filmen.

Juno    
Juno handlar om en sextonårig småstadstjej som blir på smällen. Ellen Page briljerar i en film som kunde ha varit en moralkaka av stora mått, men istället är väldigt fin och charmig.

Once Upon a Time in America
Organiserad brottslighet, prostitution, svartklubb, dekadens, våld och judar. Jag kan inte låta bli att fascineras. Filmen är berättad med hjälp av flashbacks och barndomssekvensen som utspelas i New Yorks judiska ghetto är helt fantastisk. Scott Tiler är grym som den unge Noodles, som senare gestaltas av Robert de Niro.

A

Respons
Postat av: Lou

vilken var bäst då? (:

Postat av: A

Jag tror inte jag kan svara på det, de är så vitt skilda från varandra! Det beror helt på vad man föredrar. :)

2008-02-26 @ 22:18:48
URL: http://touche.webblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback