Äggbrist
Äpple och valnötsmuffins med ingefära och kanel
Ugn: 200 grader
1.
2½ dl Vetemjöl Special
1 dl havregryn
½ tsk bakpulver
½ tsk bikarbonat
1 krm salt
Rejält med kanel och en hel del ingefära
2.
125 g rumstempererat smör
2 dl socker
2 ägg
1 tsk vaniljsocker
1½ dl mjölk
3.
2 äpplen
Ett gäng valnötter
--
A
Rör ihop 1. i en bunke, ställ åt sidan.
B
Vispa smör och socker pösigt, tillsätt ett ägg i sänder.
Slå i mjölk och vaniljsocker, vispa hastigt.
C
Skala och skär äpplena i tärningar. Hacka valnötterna i mindre bitar.
--
Slå i B-bunken i A-bunken och rör ihop till en smet. Tillsätt äppel- och valnötsbitar och rör om.
Problemet är bara att jag har glömt att skriva ner tillagningstid, men räkna med 10 minuter åtminstone!
Och om ni undrar så är jag en riktig recept-fascist. Tydlighet, lättbegriplighet och överskådlighet är mina ledord. Jag lägger antagligen upp en bild på mina små mästerverk när någon i familjen ids handla!
A