Äggbrist

Jag tänkte baka fantastiska muffins. Med mjölfläckar på kläderna och ingredienser över hela köket insåg jag att äggen var slut. Jätteslut. Jag orkade dock inte pulsa i snön till vårt närköp utan lade projektet på is. Men jag tänkte dela med mig av receptet ändå. Själva grundreceptet är taget ur boken Fluffins (rekommenderas) medan smaksättningen är ett lyckat hopkok.

Äpple och valnötsmuffins med ingefära och kanel

                                                                                                             Ugn: 200 grader


1.

2½ dl Vetemjöl Special

1 dl havregryn

½ tsk bakpulver

½ tsk bikarbonat
1 krm salt
Rejält med kanel och en hel del ingefära


2.

125 g rumstempererat smör
2 dl socker

2 ägg

1 tsk vaniljsocker

1½ dl mjölk

  

3.
2 äpplen

Ett gäng valnötter


--

A
Rör ihop 1. i en bunke, ställ åt sidan.


B

Vispa smör och socker pösigt, tillsätt ett ägg i sänder.
Slå i mjölk och vaniljsocker, vispa hastigt.


C
Skala och skär äpplena i tärningar. Hacka valnötterna i mindre bitar.

--

Slå i B-bunken i A-bunken och rör ihop till en smet. Tillsätt äppel- och valnötsbitar och rör om.

Problemet är bara att jag har glömt att skriva ner tillagningstid, men räkna med 10 minuter åtminstone!


Och om ni undrar så är jag en riktig recept-fascist. Tydlighet, lättbegriplighet och överskådlighet är mina ledord. Jag lägger antagligen upp en bild på mina små mästerverk när någon i familjen ids handla!

A


Respons

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback